trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Putras nedēļa 2013

Ir tāds teiciens - kā kuģi nosauksi, tā tas arī peldēs. Šķiet, ka šis teiciens ir attiecināms uz ēdienu, kas nes putras vārdu. Ko tu redzi acu priekšā, kad dzirdi šo vārdu? Labi, neieslīgsim detaļās... Bet nosauc to par kraukšķīgu auzu pārslu desertu ar karamelizētiem bumbieriem - uzreiz cita aina, un sajūta, ka būtu laiks nedaudz panašķēties.


Izrādās, ka 10. oktobrī pasaulē tiek atzīmēta starptautiskā putras diena. Latvijā šī diena un vēl vesela nedēļa tiek veltīta dažādām aktivitātēm, kas tapušas, sadarbojoties Veselības ministrijai, Valsts izglītības satura centram, Simību profilakses un kontroles centram un A/S Rīgas Dzirnavnieks. Viens no projekta mērķiem līdztekus rūpēm par veselību, ir kliedēt stereotipus par putru kā vienveidīgu un negaršīgu ēdienu.

Tādēļ Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm, kas tiks piedāvātas apmeklētājiem no 7. līdz 13. oktobrim, iesaistījušies desmit restorāni - Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Olīve, Teātra Bārs, C.U.T., Esplanāde un Piramīda, bet Berga Bazāru pārstāv nepārspējamais Garage, kā arī tirgus šefpavārs Kārlis Celms, kurš 12. oktobra tirdziņa ēdienkartē iekļāvis arī savu īpašo graudaugu recepti - jau ievadā pieminēto desertu no auzu pārslām.

Man ir laimējies šo desertu nogaršot un - ticiet man - ir vērts savā nākošās sestdienas izklaižu maršrutā ieplānot pusdienu pauzi Berga Bazārā!

P.S. Runājot par veselīgiem našķiem, viens no iepriekšējā tirdziņa izcilajiem pirkumiem bija Liepkalnu Muižas piedāvātie ābolu - kanēļa čipsi. Plānas, dabiski saldas, kraukšķīgas ābolu ripiņas, kas kūst uz mēles. Vakarā pēc tirgus nolēmu pie kafijas panašķēties un attapos tikai tad, kad paciņa bija tukša. Noteikti vērts pamēģināt :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru