pirmdiena, 2013. gada 7. oktobris

Ko labu baudīsim sestdien Berga Bazārā?

Aizvadītajā sestdienā agri no rīta mierīgu brīvdienas kafijošanu pārtrauca telefona zvans : "Labrīt! Mēs esam klāt un nevaram atrast savu vietiņu!". Lai manī rosinātu šaubas, nav īpaši jāpiepūlas - sekundes simtdaļā smadzenes sāka intensīvi apstrādāt saņemto informāciju :"Paga, šodien taču nav tirgus... Vai varbūt tomēr ir? Kā es varēju aizmirst, ka  šodien Bergā ir tirgus diena? Un kas tur tagad bez manis notiek? Es taču nepalūdzu sanest galdus! ". Domu virpuli nomierināja tikai skats kalendārā, kas vēstīja, ka nākamais tirgus gaidāms 12. oktobrī. Par 12. oktobri tad arī šodienas ieraksts.
Tie, kas Bergā bija iepriekšējo reizi, jau ir iepazinušies ar  Kārli Celmu,  komandu "Tvaiks" un viņu piedāvāto ēdienkarti. Tiem, kam tikšanās vēl tikai priekšā, no sirds iesaku nestiept garumā un sestdien nākt ēst! Kārļa mērķis ir gatavot ēdienu no Berga tirgū iegādātajiem produktiem, tādēļ šīs sestdienas ēdienkartē integrēti divi no maniem favorītiem - Rožkalnu maize un kazas siers no Rucavas.

Karsts ābolu, dzērveņu un cidoniju morss
 Ls 1.00

Morss ar viskiju
Ls 2.00

Pikantā ķirbju zupa ar lociņu pesto un Rožkalnu rupjmaizes grauzdiņiem
Ls 2.00

Kartupeļu, ķirbju un pastinaku sacepums ar gaileņu - krējuma mērci
Ls 2.50

Jēra gaļas burgers ar "Šiļi" kazas sieru no Rucavas, mārrutku remulādi un tomātu čatniju
Ls 3.50

Auzu pārslu putras pudiņš ar ceptiem bumbieriem, granātābolu sīrupu un kardamona putukrējumu
Ls 1.50

Sestdiena vēl tālu, bet ēst gribas jau tagad, tādēļ manos plānos ir mēģinājums savu brokastu biezputru  uzfrišināt, iedvesmojoties no Kārļa radītā deserta, un ne tikai pievienot ierastos ābolus un garšvielas, bet arī papildus cept. Kamēr vidējais latvietis manī klusi ņurd, ka cep jau tikai no vakardienas pusdienām pāri palikušo putraimu biezputru, tikmēr internets piedāvā simtiem kārdinošu versiju par tēmu, kā garlaicīgo biezputru pārvēst baudāmā desertā, kuru labprāt ēd arī bērni! Pamatdoma  visām receptēm vienāda - izvārīt vai izmērcēt auzu pārslas, pievienot tām daudz dažādu labumu - augļus, ogas, riekstus, sēklas un garšvielas, labi sajaukt un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 15 - 20 minūtes. Tālākais atkarīgs no paša izdomas - vai ēst ar kādu sīrupu, ievārījumu, krējumu, jogurtu, medu... Un vai izēst visu vienatnē, vai tomēr dalīties?


Meklējot atbildi uz šo jautājumu, saku - veseli ēduši!  - un tiekamies virtuāli vai arī klātienē sestdien, 12. oktobrī no 10.00!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru