piektdiena, 2013. gada 25. oktobris

Rudens "survival kit" Berga tirgū šo sestdien!

Kopš pēdējā bloga ieraksta pagājis gana daudz laika, kurā esmu paguvusi pārdzīvot dažādas rudenim raksturīgas kaites - sākot no iesnām, klepus un drudža līdz balss saišu iekaisumam.
Lai vai kā - esmu gatava rītdienas tirdziņam. Īpašo lietu sarakstā šodien mazāk ēdamu lietu, vairāk rudenim, veselībai un komfortam noderīgu lietu.


Pirtsslotas -  Ls 1.00/ gab.
Pie Ineses Dambes pirts cienītājiem būs iespējams iegādāties dažādu augu pirtsslotas - sākot ar klasiskajām bērza slotiņām līdz pat dažādu augu kombinācijām - un arī Latvijas zāļu tējas. Inese ir gatava atbildēs uz dažādiem jautājumiem par augu iedarbību, un ieteikt katrai vajadzībai vispiemērotāko tēju maisījumu!













 

Dzērvenes  - Ls 1.50/ litrs.
Berga tirgus apmeklētājiem jau pazīstamā Aina no Saldus kā allažiņ savā vietā pie kāzu veikala gaida medus un dzērveņu kārotājus.Vairāk par Ainu un viņas nodarbošanos bija iespējams lasīt "Ievas mājas" 19. numurā. Jā, tā uz vāka ir viņa pati!
Kraukšķīgās lielogu dzērvenes aug purvā pie Saldus, tiek  novāktas ar rokām. Runā, ka no šīm ogām sanākot izcils kompots - recepti jautājiet Ainai :)
Ainas sortimentā ir arī dzērveņu sula, sīrups un sukādes, un viena ļoti noderīga lieta - dzērveņu tēja, kas top no dzērveņu miziņām. Aplieta ar karstu ūdeni, tā priecēs acis ar koši sārtu krāsu un spirgtu dzērveņu aromātu. Pievienojot garšvielas un medu - izcils karstais dzēriens.


 






Retināta audekla lakati - Ls 20/ gab.
Turēt kaklu siltu - tas piederas pie mūsu rudens ģērbšanās ābeces. Judīte Ezerkalne uz koka rāmjiem darina liela izmēra lakatus, kuros var ietīties teju no galvas līdz kājām. Derēs kā šalle, derēs kā plecu lakats, derēs kā neliels pleds.
Tātad, kā jau iespējams nojaust - pilsētnieka sestdienas plāns ir - pamosties, izbaudīt nesteidzīgu rīta kafiju, sastādīt iepirkumu sarakstu un doties uz Berga Bazāru virtuves krājumus papildināt un Kārļa Celma gatavotās pusdienas nobaudīt. Par godu Helovīna svētkiem, kas ar katru gadu arvien brašāk turpina iesoļot arī mūsu svinamo svētku saraktā, Kārlim šoreiz viss vienos ķirbjos - i' zupiņa, i sacepums, i ķirbju cepumiņi ar ingveru. Šos es tiešām gaidu!  Tiekamies rīt Bergā ar cepumu zobos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru