piektdiena, 2013. gada 27. septembris

Trīs garšas, kuras nobaudīt rītdienas tirdziņā

Par spīti lietum, kurš sobrīt šķiet nebeidzams, meteoroloģiskās prognozes rītdienu sola gandrīz vai piemērotu rudens baudīšanai pilsētā, tādēļ nenolemiet sestdienu sēdēšanai mājās, bet dodieties ielās. Tiem gardēžiem, kam paredzēta tradicionālā tirgus diena, noteikti ir vērts iegriezties Bergā, kur pusdienas piedāvās team Tvaiks  - Kārlis un Uģis. Ar viņu piedāvāto ēdienkarti var iepazīties šeit.

Bet es tikmēr esmu apņēmusies rakstīt par produktiem, kas iegādājami Berga Bazārā, tādēļ te mani šīs reizes top 3 produkti, kurus rīt noteikti nodegustēt un iekļaut savā pirkumu sarakstā.
 
Kūpināts cūkgaļas šķiņķis no Z/S "Kraujas". Ls 6.50/ kg. 

Sestdienas rītos Bergā ierodos no Marijas ielas puses, un jau ceļā cauri arkām zinu, vai "Krauju" telts jau ir uzstādīta, jo tā smarža....!!!! Es gaļu ēdu ļoti maz, vai neēdu nemaz, bet tirgus dienā manas otrās brokastis noteikti ir škēle rudzu maizes ar kādu ko "Krauju" kūpinājumiem - pēdējā reizē tā bija krietna šķiņķa šķēle, kuru notiesāju līdz pēdējai kripatai - arī to mazo taukuma slānīti!















 
Mājas siers ar amoliņa sēklām pie saimnieces Vitas Petrovas. Ls 5.00/ kg.

Vēl viena mana otro brokastu recepte ir maizīte ar mājas sieru. No visa Vitas piedāvājuma, kur ir gan mājas siers ar ķimenēm, ķiplokiem un vidusjūras garšvielām, īpaši atšķiras siers ar amoliņa sāklām - tuvākā asociācija šim sieram laikam ir siers ar valriekstiem. Noteikti must - try. Un - rīt Vita sola arī saldo krējumu. Tas nozīmē, ka svētdienas rītā būs īpaša brokastu kafija.
Pie Vitas iespējams iegādāties arī pienu, mājas kefīru, biezpienu un kaņepju sviestiņu.












Ābolu sula no Z/S "Bērzgaļi". 
Ls 1.00 / litrā.

Svaigi spiesta, nekarsēta ābolu sula no Latvijas āboliem. Īsti nezinu, kādus plusus lai uzskaitu šim produktam, jo viss taču ir tik pašsaprotami - vienkārši baudiet rudens veltes, jo līdz nākamajai ābolu ražai mums vēl vesels gads, kura laikā pagūsim gan izēsties mandarīnus, gan iegrauzt kādu poļu ābolu. Tagad ir jābauda tas, ko mūsu daba tik devīgi sniedz. 














Trīs lietas - labas lietas.

Ceturtā - no sirds. Vēl viens produkts, kuru noteikti vēlētos ieteikt nogaršot, ir Liepupes Muižas restorāna piedāvātais tomātu - lavandas ievārījums -  Ls 4.00/ 280 gr. Neskatoties uz maniem aizspriedumiem, kas saistīti ar asociācijām par lavandas ziepēm, šis diezgan eksotiskais ievārījums uz kārtīgas, latviskas rupjmaizes šķēles ar sviestu bija tik baudāms, ka gribētos to atkārtot. Tiem, kam šādi garšas eksperimenti šķiet pārāk šaubīgi, būs pieejamas arī tradicionālākas izvēles, kā piemēram, dzērveņu-ābolu vai smiltsērkšku ievārījums.











Tas šai reizei viss - tiekamies rīt Bergā no plkst. 10.00! Un - veseli ēduši :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru