ceturtdiena, 2013. gada 19. septembris

Tirgus dienas mazie prieki

Tirgum visos laikos ir piemitis īpašs magnētisms, arī (vai pat jo īpaši) mūslaiku lielveiku ērā, kad balto grīdas flīžu, mākslīgā apgaismojuma un tipveida plauktu rindu vietā cilvēki izvēlas vismaz vienreiz nedēļā doties uz tirgu. Process ir patīkams un pazīstams - vispirms nesteidzīga rīta kafija un brokastis mājās, vērojot, kā mostas pilsēta, tad pirkumu saraksts un ceļš uz tirgu. 

Katrs kārtīgs tirgus gājējs atzīs, ka, lai kuru no tirgiem būtu izvēlējies, tur viņu sagaida īpašas, laika gaitā izveidotas attiecības ar tirgotājiem - sava dārzeņu kundzīte, savs gaļas tirgotājs, savs maizes stends un zivju vitrīna. Tieši šīs cilvēciskās attiecības ir tas, ar ko jebkurš tirgus  vinnē, jo par dažāda vieda produkcijas pieejamību gan lielveikalos, gan eko - veikalos, gan tiešās pirkšanas pulciņos būtu grēks sūdzēties.

Kad viss nepieciešamais ir sakrauts grozā... (jā, tieši grozā! Tiešām iesaku izmēģināt iepirkumu maisiņus, tašiņas un somas aizstāt ar pīto grozu - visam tirgus gājienam būs pavisam cits smeķis!)... tad teju neatņemama tirgus dienas sastāvdaļa ir maltīte turpat uz vietas - lai tie būtu pie stāvgalda notiesāti cīsiņi ar tomātu mērci no papīra šķīvīša, kreftīga soļanka vai pūdercukurotu virtuļu pārītis un kafija.

Un te nu mēs nonākam pie šī ieraksta galvenās ziņas - lai Berga tirgus apmeklētāji varētu ne vien iepirkties, bet arī ieturēt pusdienas,  28. septembrī pašā Berga Bazāra viducī savu vietu ieņems komanda ar daudzološu nosaukumu - "Tvaiks". Kārlis un Uģis lutinās Berga Bazāra apmeklētājus ar ēdieniem, kas pagatavoti no turpat tirdziņā iegādājamiem produktiem - tātad katru reizi gaidāms kas jauns un sezonai aktuāls! Puiši sola tradicionālus produktus pasniegt netradicionālā manierē. Kas tas varētu būt - par to šefs pagaidām klusē. Kāļu salāti ar Taizemes piesitienu?


Tātad - savā kalendārā ar sarkanu pildspalvu ir vērts atzīmēt 28. septembri. Ja rodas vēlme iepazīties ar Kārļa un Uģa kulināro daiļradi  jau ātrāk, droši dodieties uz tādu leģendāru vietu kā "Baltā pirts" Tallinas ielā, kur mājvietu radusi kafe Tvaiks.

Tātad - tiekamies 28. septembrī Berga Bazārā un pirms tam -  kādā Berga restorānā vai kafejnīcā un visos Berga sociālo tīklu profilos.

P. S. Pēc šī bloga pirmā ieraksta Berga dārzniece Maija teica veidus vārdus  :"Nu, raksts jau bija labs, tikai nebija norādīts autors...".  Labojot šo kļūdu - blogā rakstu es - tirgus koordinatore Irita. Es arī kopīgiem spēkiem ar Berga Bazāra biedrības direktori Kristiānu ziņoju par dažādiem mūsu kvartāla jaunumiem Facebook, Draugiem.lv un Twitter.com kontos. Ja jums kādreiz ir kāds ieteikums vai  - esmu satiekama Bergā tirgus dienās ar fotoaparātu rokās:)

Veseli ēduši!


1 komentārs:

  1. Vienreiz nejauši iebraucu ar riteni Berga Bazārā, tieši tad kad bija tirdziņš Sestdienas dienā, nu nevarēju paiet garām Straupes gardās maizes galdam, tā maize ir tik garšīga, ka viņu var ēst vienu pašu, tik svaiga un pamatīga, ar sēkliņām un krāsns smaržu. Silti iesaku visiem maizes "fanātiem" pamēģināt, tiešām dēļ tā vien ir vērts atnākt !

    AtbildētDzēst