piektdiena, 2013. gada 8. novembris

Ko likt savā groziņā Mārtiņdienas priekšvakarā?

Kalendārs vēsta, ka tūliņ pēc pāris dienām Mārtiņdiena. Manas atmiņas par īpašu šīs dienas svinēšanu gan saistās tikai ar dažādām aktivitātēm skolas gados, bet pieļauju, ka daudzi šo dienu arī atzīmē. Īpaši, ja ģimenē ir kāds Mārtiņa vārda valkātājs. Tātad, pie lietas - ja svētdien jūsu mājās tiks svinēti svētki, tad sestdien Berga tirgū īstā reize iegādāties šo un to svētku galdam!

Z/S Laukgaļi ir apsolījušies līdzās vistas gaļai uz Bergu atgādāt arī zosi  - tādam pavisam tradicionālam Mārtiņdienas mielastam
Zoss - Ls 7/ kg. Vienas zoss vidējais svars 4- 5 kg
Pīle - Ls 5.50 /kg. Pīles svars 2 - 3 kg.








Par to, lai pie zoss cepeša būtu svaigi un kraukšķīgi salāti, kā allaž rūpējas IK Lienas Dārziņš -  pie  viņas tirgus galda, kas savu vietu atradis pie Ervin&Filles vīnu veikala, iespējams iegādāties dažādus zaļumus, sakņaugus un garšvielas.







Našķis un dzēriens svētku maltītes noskalošanai - pašmāju ābolu sula no Egitas Sudakovskas saimniecības.
Pasterizēta ābolu sula vakumiepakojumā - tamdēļ nebūs jāuztraucas par to, ka sulu varētu laicīgi neizdzert. No brīža, kad paka tiek atvērta, tās derīguma termiņš ir 30 dienas.
Par latu litrā jeb Ls 5/ iepakojums (5 l).


Tiem, brīvdienas nepatīk pavadīt virtuvē, bet tīk gardi paēst, kā allaž būs iespēja pamieloties pie team Tvaiks puišiem - Kārļa un Uģa. Ķirbju zupas šoreiz nebūs, toties būs ķirbju lazanja. Kā tas dzīvē izskatās un garšo - nezinu, bet līdz šim baudītais liek domāt, ka būs labi!

Tātad - tiekamies rīt pie galda!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru